Projekttámogatás

Projektekfolyamatok

Tervezés - kivitelezés - átadás

Meggyőződésünk, hogy egy nagyméretű beruházási projekt esetében, ahol számos mérnöki szakág értékes szellemi tőkéjéből épül fel egy adott objektum, ott fontos a résztvevő szakemberek hatékony kollaborációja, valamint a tervek homogenitása.

Szolgáltatásaink közül a ProjectWise projektkollaborációs rendszer forgalmazása és testre szabása alkalmas projektfolyamatok komplex kezelésére, valamint a tervek ütköztetésvizsgálatára.

Szakágak együttdölgozása közös adatbázisban

Az ütköztetés vizsgálat során már meglévő 3D terv elemeit, vagy általunk 2D-s tervekből felépített 3D-s terv elemeit ütköztetjük egymással, és proaktívan prezentáljuk a tervek hibáit.

Épített geometriák ellenőrzését 3D lézerszkennerrel és klasszikus geodézia kombinációjával végezzük. Szolgáltatásunk alkalmas a kivitelezés közben történő, független ellenőrzésre, illetve a végleges befejezett állapot kontrolljára, vagy 3D megvalósulási dokumentáció elkészítésére.

Tevékenységünk kiterjedhet:

  • Kitermelt és beépített mennyiségek meghatározására (térfogat, hossz, terület és felület)
  • Komplett épületszerkezetekre
  • Alaptestre, födémekre, fő- és válaszfalakra
  • Épületgépészeti elemekre
  • Egyes objektumok mozgás- és deformáció vizsgálatára

Méréseink dokumentálása grafikusan (eltérés térkép, hibatérképes analízis) vagy numerikusan (pl. koordináta eltérések, térfogatok) történik.

A lézerszkenneléssel nyert adatok felhasználhatóak 3D megvalósulási dokumentáció elkészítésére is. Az így elkészített dokumentáció pontosabb és korszerűbb, mint a hagyományos hazai gyakorlatban előforduló jellemzően 2D megvalósulási dokumentációk. Kezelése egyszerűbb és átláthatóbb, mint több száz, vagy több ezer tervlap, ennek megfelelően szolgálja a hosszútávú üzemeltetési feladatokat.

Kiforrott módszereinkkel,  precizitásunkkal és pontosságunkkal biztosíthatjuk egy adott  projekt  gyors, gazdaságos és  kiválóan dokumentált megvalósítását.


Létesítmény-, és vagyongazdálkodás új alapokon

Ön mennyi időt és pénzt takarítana meg, ha minden műszaki, gazdasági és jogi információt gyorsan, helyben elérne, egy rendszeren belül? Cégünk tapasztalatát több százezer m² létesítmény felmérése és dokumentálása alapozta meg.

Hatékony és pontos méréstechnológiánkra épített dokumentációk olyan támogatást nyújtanak, melyek javítják a létesítmények tér és erőforrás kihasználását, csökkentik a tervezésekre és karbantartásokra fordított időt.

Mindezt - megrendelőink igényeihez mérten - különböző téradatokra, 2D-s alaprajzokra, 3D modellekre, valamint virtuális túrákra alapozott teljes körű AM/FM rendszer kiépítésével tesszük lehetővé, melynek szoftveres hátterét a Bentley System általunk is forgalmazott 300 mérnökprogramja közül többek között a Bentley Space Planner, valamint Bentley Enterprise Facility Manager  nevű programok biztosítják.

 
 
 
 
AM/FM rendszer 3D modellre épülve
 
 
létesítményüzemeltetés mobil eszközről

Rendszereink előnye, hogy együttesen kezelik a létesítmény üzemeltetésénél felhalmozódott, sokszor kezelhetetlen mennyiségű információt, folyamatot, felelősségi szintet és határidőt, valamint összeköthetőek ismert vállalatirányítási rendszerekkel is (pl. IBM Maximo, Oracle, SAP PM modul).

Mivel a tartalom – felelősségi szinttől függően – helyben azonnal megosztható, lehívható és módosítható, valamint egy un. dashboard-on keresztül az adott létesítmény tér-, energia-, és egyéb erőforrásainak kihasználtsága távolról is könnyen nyomon követhető, ezáltal a karbantartási munka kiszámíthatóbbá, a tervezés és költséggazdálkodás hatékonyabbá válik.

Munkatársainktól személyesen, vagy akár webes bemutató formájában kérhet bővebb tájékoztatást rendszermegoldásainkról.